fotovoltaika elektromobilita akumulace energie bioplyn větrná energie vodík klima

Elektřina od vedle. Sen nebo blízká budoucnost Kyjovska?

zpět
RSS

Elektřina třeba od souseda, z obecní budovy nebo místní firmy. To je vize nově vzniklého Energetického společenství Communitie, z,.s.

Elektřina třeba od souseda, z obecní budovy nebo místní firmy. To je vize nově vzniklého energetického společenství Communitie, z.s., které funguje na území Kyjovského Slovácka. „Propojujeme přebytky výrobců elektřiny z obnovitelných zdrojů s odběrateli a podporujeme energetickou flexibilitu a chytré řízení spotřeby,“ prozradila Anna Čarková za Kyjovské Slovácko v pohybu, z.s., které je předsedající organizací nově vzniklého energetického společenství.

Občané se spojují a náš region se stal svědkem inspirativního a ekologicky zaměřeného projektu, který spojuje občany, obce ale taky podnikatele ve snaze dosáhnout udržitelnější energetiky. Zakladateli energetického společenství se stalo 6 mikroregionů, 2 města, 1 nezisková organizace, 1 sdružení právnických osob a 7 fyzických osob podnikatelských i nepodnikatelských. Společenství má ambiciózní cíle v oblasti obnovitelné energie a udržitelnosti. V návaznosti na nově připravovaný zákon LEX OZE II chceme reagovat na možnosti sdílení energie v rámci tohoto společenství. Důležitou součástí je aktivní zapojení občanů. Energetické společenství usiluje o to, aby každý občan mohl mít příležitost stát se součástí a využívat "elektřinu od vedle“.

Připojte se a buďte mezi prvními u pozitivních změn, které nám mohou zajistit čistší a zdravější životní prostředí i úspory za energie. Pokud máte zájem o bližší informace nebo se chcete připojit k energetickému společenství Communite, z.s., můžete tak učinit na webu communitie.cz, e-mailem na info@communitie.cz a nebo kontaktujte naši kancelář. Společně můžeme udělat víc a vytvořit trvale udržitelnou budoucnost pro nás všechny.

Bc. Hana Horňáková, Kyjovské Slovácko v pohybu, z.s. & Komunitní energetické společenství Communitie, z.s.